De beste manieren waarop ik mijn ruimte van 550 vierkante meter functioneel en mooi heb gemaakt

  • Ik woon in een appartement van 550 vierkante meter met mijn verloofde en twee katten en maak optimaal gebruik van de ruimte.
  • Ontwerp uw lay-out op basis van uw gewoonten en wijs zones aan voor verschillende activiteiten.
  • Hangende decors en planken profiteren van de verticale ruimte en trekken het oog naar boven.

Ik woon momenteel met mijn verloofde en twee katten in een appartement van 550 vierkante meter dat $ 1.050 per maand kost.

Veel mensen denken dat we zoveel mogelijk ruimte nodig hebben om gelukkig te zijn, maar ik hou van mijn kleine appartement en waardeer alle dingen die ik heb geleerd door met minder te leven.

Er zijn zeker dagen dat ik me gefrustreerd voel in een kleine plaats, maar meestal betekent dit dat het tijd is om te hergroeperen en te reorganiseren om het terug te brengen naar zijn functionele potentieel.

Dus hier zijn mijn beste tips om je huis of appartement in goede staat te krijgen, ongeacht de grootte.

Ontwerp uw lay-out rond stijlpatronen

Een keuken met witte planken en een kleine bruine tafel

Functie moet voorop staan.

Steve Sexton


Elke ruimte die zich primair richt op schoonheid zonder rekening te houden met functie, is ingesteld op mislukking.

Iedereen leeft anders in een ruimte en een huis moet worden ontworpen rond de mensen die het gebruiken.

Analyseer dus eerst hoe je van nature door je ruimte beweegt. Ik probeer meestal een paar weken op mijn nieuwe plek te wonen voordat ik besluit hoe ik het meubilair precies wil indelen.

Herken de gebieden die u consequent gebruikt voor dezelfde activiteiten of de items die altijd “niet op hun plaats” zijn maar op dezelfde plek eindigen, en ontwerp vervolgens rond dit gedrag.

Als je vuile kleren altijd op een hoop op de badkamervloer belanden, plaats daar dan een mand. In plaats van je gewoonte te veranderen, vind je een oplossing met minimale inspanning. Creëer op dezelfde manier een zone om te trainen in uw serre als dat de enige ruimte is die groot genoeg is.

Dit alles maakt het makkelijker om je kleine ruimte netjes te houden.

Creëren aangewezen zones in elke kamer om rommel te minimaliseren

Serre met bureau, hangende gitaar en gordijnen

U wilt uw catch-all gebieden georganiseerd houden.

Steve Sexton


Zodra u uw gedragspatronen identificeert, creëert u zones die deze weerspiegelen en ondersteunen. Dit is vooral belangrijk in multifunctionele ruimtes met een open concept, omdat er geen muren zijn om de verschillende ruimtes van elkaar te scheiden.

Mijn serre is bijvoorbeeld waar ik de was doe, thuis werk, de kattenbak houd en yoga beoefen, evenals de plek waar mijn verloofde gitaar speelt en muziek schrijft. Dus ik heb zones aangewezen voor elke activiteit.

Gitaar hangt aan een witte muur achter een kleurrijk gordijn

Ik hang de gitaren aan de muren in de serre.

Steve Sexton


Ik heb mijn bureau in een hoek met een modulair organisatiesysteem er direct boven om al mijn werkmateriaal op te bergen.

Ik heb ook een mand voor mijn yogamatten, oefenbanden en gewichten, evenals drie grote wandplanken om was- en dierenbenodigdheden op te bergen. De gitaren van mijn verloofde hangen aan de muren boven de versterkers, waar de snoeren achter zijn opgeborgen.

Dit systeem maakt het gemakkelijk om te weten waar elk item thuishoort en geeft betekenis aan elk algemeen gebied.

Gebruik wand- en plafondruimte om verticaal te decoreren

Hangplant en wandplank aan de muur van de woonkamer

Hangplanten en zwevende planken profiteren van de verticale ruimte.

Steve Sexton


Profiteren van verticale ruimte is de meest effectieve manier om meer te passen.

U kunt kiezen voor hogere meubels, wandplanken plaatsen, planten of decor aan het plafond hangen en gordijnen hoger dan normaal plaatsen om de aandacht naar boven te trekken.

Deze truc is goed voor bijna al mijn opslagoplossingen.

Woonkamermuur met tv en galerijmuur met kunst

Decor kan helpen om de ogen naar boven te trekken.

Steve Sexton


Ik heb de opslagruimte in onze kast bijna verdubbeld door de dode ruimte boven de bovenste plank te verwijderen, op zijn beurt de planken en laden uit te breiden en nog drie ophangstangen toe te voegen.

Ik heb ook lange visuele elementen, zoals hangende planten of decor op hoge planken, evenals verticale lijnen van hoge gordijnen of patroonbehang.

Deze elementen trekken het oog naar boven en heffen de ruimte visueel op, vooral als deze hogere dan gemiddelde plafonds heeft zoals de mijne.

Zorg ervoor dat alles wat je bezit een doel heeft en breng alleen nieuwe items binnen als dat nodig is

Geschilderde boogmuur in keuken met planken en hangende mokken

Alles wat je bewaart, moet ergens worden opgeslagen.

Steve Sexton


Deze laatste tip is misschien ook wel de moeilijkste.

Het is gemakkelijk om gedachteloos dingen te kopen of te verzamelen die we misschien niet gebruiken of nodig hebben, maar hoe kleiner je huis, hoe minder ruimte je hebt voor zinloze rommel.

Wonen in een kleine ruimte vereist dat je doelgericht bent over welke items je prioriteit geeft aan de ruimte om op te slaan.

Kunstmuur met planken eronder

Zwevende planken zijn een goede opbergmogelijkheid.

Steve Sexton


Zoals Marie Kondo zegt, als het “vreugde opwekt”, kan het blijven. Je hoeft je favoriete boeken of nostalgisch kinderspeelgoed niet weg te doen als dat dingen zijn die je gebruikt, leuk vindt en waar je van geniet, maar je zult manieren moeten vinden om ze tentoon te stellen of ze effectief op te bergen met de ruimte die je hebt .

Maar wees eerlijk tegen jezelf over wanneer het tijd is om afstand te doen van dingen die je niet meer gebruikt – ik ga om de paar maanden door mijn bezittingen in alle zones van mijn appartement om onze rommel onder controle te houden.

Probeer echter op een duurzame manier op te ruimen, zoals posten op “gratis” of “niets kopen” Facebook-pagina’s of het organiseren van een rommelmarkt om je spullen te geven aan mensen die ze nodig hebben of gebruiken.

Leave a Comment